Производи

Микро кредити

Цел на кредитната линија
Оваа кредитна линија има за цел поддржување на иницијативи за микробизниси на малите и средни трговски друштва.

Корисници
Потенцијални корисници на кредитите се постојни и новоосновани трговски друштва кои се (барем 51%) во приватна сопственост, како што се: микро и мали трговски друштва, индивидуални претприемачи, занаетчиски дуќани, приватни трговци, тезги на пазар и други микро и мали стопански субјекти.

Намена
Кредитите се наменети за набавка на основни средства и за финансирање на обртни средства.

Општи услови на кредитите:

Микро кредити:

  • износи: минимум 10.000 ЕУР, максимум 300.000 ЕУР
  • рок на отплата до 15 години со вклучен грејс период од 1 година
  • начин на отплата: квартална и/или полугодишна

Каматната стапка, како и роковите на отплата ги утврдуваат банките учеснички, во зависност од видот на бизнисот, кредитоспособноста на претприемачот и низа други фактори.

 

Банки учеснички кај кои може да се поднесе барањето:

ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ
кредитирање: 02/3240-844
централа: 02/3240-800
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
www.halkbank.mk/
ШПАРКАСЕ БАНКА Македонија АД СКОПЈЕ ШПАРКАСЕ БАНКА Македонија АД СКОПЈЕ
контакт центар: 02/3200-520
централа: 02/3200-576
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
www.sparkasse.com.mk/
ПРОКРЕДИТ БАНКА АД СКОПЈЕ ПРОКРЕДИТ БАНКА АД СКОПЈЕ
кредитирање: 02/3219-927
централа: 02/3219-900
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
www.procreditbank.com.mk/
НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ
кредитирање на микро компании: 02/5100-949
кредитирање на МСП: 02/510-638
кредитирање на големи претпријатија: 02/510-836
контакт центар: 02/15-600
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
www.nlb.mk/
ШТЕДИЛНИЦА МОЖНОСТИ ШТЕДИЛНИЦА МОЖНОСТИ
кредитирање: 02/2401-050
централа: 02/2401-051
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
www.moznosti.com.mk/